I vårt senaste personporträtt lär vi känna Lutfi Altin som är frontend-utvecklare här på Vaimo. Vi tar bland annat reda på varför han återvände till sin gamla karriär efter studierna och varför han spenderar en arbetsdag i veckan på något helt annat än att just arbeta! 

 

Varför valde du Vaimo som arbetsgivare?

Jag kom i kontakt med Vaimo för första gången under ett event. Jag fick lära mig mer om kulturen, människorna och processerna. Jag var redan intresserad av e-handelsbranschen och när jag träffade personer som berättade mer om Vaimo kändes det som en bra match. Att vara en del av Vaimo-familjen och kulturen men samtidigt få variationen och ständig utveckling som konsult, det är en stark kombination. Efter eventet sökte jag ett jobb som frontend-utvecklare och här är jag idag!

Kan du berätta historien om karriärvägen som fick dig dit du är idag?

På kandidatnivå så studerade jag elektroteknik och efter examen bestämde jag mig för att köra igång en startup med min kusin. I det bolaget så började jag arbetade med frontendutveckling och gillade verkligen det. Senare bestämde jag mig för att studera datavetenskap eftersom det var ett hett område och det tog mig till Sverige och KTH. Jag trivdes bra med mina studier i datavetenskap men jag kände att jag saknade att arbeta med utveckling och därför bestämde jag mig för att gå tillbaka till min ”gamla” karriär.

Vad är det bästa med ditt jobb som frontend-utvecklare?

För mig är det viktigt att se användare interagera med det jag har gjort. Och i mitt yrke är mitt arbete direkt synligt för användare på en webbsida och det är motiverande enligt mig. En sak jag gillar som konsult är att jobba med olika projekt då man får både variation och en hög inlärningskurva.

Vad gör du helst när du inte jobbar?

Jag har en stor passion i livet, förutom utveckling, och det är paragliding. Om du inte vet vad det är, Googla det! Som paragliding-pilot tillbringar jag mycket tid i luften, och det finns inte många saker som slår att flyga högt uppe i luften när himlen är klarblå.

Hur stödjer Vaimo som arbetsgivare balansen mellan arbete och fritid?

Vaimo erbjuder en flexibel arbetsmiljöpolicy och det gynnas jag av. Tidigare hade jag en utmaning i att få ihop både arbete och tid för paragliding. Paragliding är väderberoende och som ni vet så är vädret alltid dåligt på helgerna… Just nu har jag ett flexibelt schema där jag arbetar hos en av Vaimos kunder fyra dagar i veckan och kör paragliding en dag i veckan. På så sätt lyckas jag få ihop livspusslet.

Varför skulle du rekommendera någon att jobba på Vaimo?

Det bästa med att jobba på Vaimo är att det verkligen känns som att jag får vara med och påverka mina egna förutsättningar och att Vaimo lyssnar på mina åsikter. Till exempel, efter att ha arbetat med några projekt hade jag en tydlig vision om vilken typ av projekt som verkligen tilltalade mig. Och denna feedback delade jag med mina chefer. När det var dags för mitt nästa projekt försökte de uppfylla mina önskemål så gott de kunde. En annan sak var när jag ville ha mer tid för min stora passion för paragliding. Efter att ha delat detta med min chef hittade vi ett sätt och utarbetade ett flexibelt schema tillsammans. Jag är tacksam för att både ha ett roligt jobb och tid för paragliding!